پوکه فندقی یکی از پرکاربردترین پوکه معدنی میباشد .حال ما می خواهیم بدانیم پوکه فندق چه موقع تشکیل می شود؟
پوکه فندوقی هنگامی تشکیل می شود که پس از وقوع آتشفشان و خروج مواد مذاب ،گاز درون این مواد به سطح زیرین نفوذ کرده و بر اثر فشار و حرارت بالایی که این گازها دارند لایه های زیرین ماگما را سوزانده و سپس از آنها خارج می شود در این مراحل رسوباتی تشکیل می شود،پوکه فندقی حاصل این فرآیند است.اندازه این پوکه بین 10 تا 12 میلیمتر و وزن آن بین 500 تا 700 کیلوگرم است. ویژگیهای پوکه فندقی چیست؟پوکه فندقی به علت ماهیتی که دارد در برابر گرما و حرارت بسیار مقاوم است و یک عایق مناسب برای حرارت است و همچنین در برابر آتش سوزی نیز بسیار مقاومت بالایی دارد.این پوکه دربافت خود حباب های هوایی فراوانی دارد که سبب وزن بسیار کم آن شده و برای ساخت مصالح ساختمانی سبک کاربرد دارد.همچنین به علت مقاومت و درجه سختی بالایی که دارد می توان در ساخت سازه های ضد زلزله از آن استفاده کرد. در اینجا می خواهیم بدانیم پوکه فندقی چه کاربردهای دارد؟ از این پوکه بیشتر در ساختمان سازی در تهیه مصالح ساختمانی سبک،تولید بلوک های سبک،در سطح بندی طبقات ساختمان و همچنین ساخت بتن استفاده می شود. همچنین از پوکه معدنی فندقی در کشاورزی در تهیه خاک سبک برای محافظت کردن از رطوبت خاک،تقویت کننده خاک و همچنین دفع کننده آفات از گیاهان استفاده می شود. از پوکه معدنی فندقی در راه سازی برای بستر سازی جاده ها و ساخت تونل ها و سدسازی نیز استفاده میشود. این پوکه را می توان با روش های متعدد با قیر مخلوط کرد و به عنوان جایگزین بتن بام از آن استفاده کرد.