مفصل مچ پا از استخوانهای ساق و پا تشکیل شده است و شامل استخوان درشت نی، نازک نی و تالاموس میشود. برآمدگی قسمت تحتانی استخوان ساق پا، قوزک داخلی و قوزک خارجی محافظت میشود.
درد مچ پا ممکن است بدلیل کشیدگی عضلانی، شکستگی استخوان، نقرس، چاقی مفرط، تخریب مفاصل ایجاد شود. اگر در مچ پا احساس درد کردید، باید ابتدا درد و التهاب را از بین ببرید و سپس به تقویت گردش خون و قدرت ناحیه بپردازید
درمان درد مچ پا بستگی به علت و شدت آسیب دارد. برای درد ناشی از التهاب و آرتروز داروهای ضد التهاب تجویز میشود. و برای آسیب های ناشی از دررفتگی، شکستگی، کشیدگی از درمان توسط قوزک بند پا ، گچ، اسپیلنت و جوراب های کشی استفاده میکنند. با استفاده از این تجهیزات ارتوپدی علاوه بر ترمیم عارضه ، از ایجاد مجدد درد و یا دردهای ثانویه جلوگیری میکند.
علت شکستگی های مچ پا
مهمترین علل این شکستگی ها عبارت است از:
پیچیدن یا چرخش شدید مچ پا
سکندری خوردن و به زمین افتادن
ضربه به مچ پا در حین تصادف اتومبیل
علل درد مچ پا
پیچ خوردگی
زمانی اتفاق میافتد که پا چرخیده باشد و بخث خارجی مچ به طر زمان حرکت کند و باعث پاره شدن رباطهایی شود که استخوان های مچ پا را در کنار یکدیگر نگه میدارند. پیچ خوردن مچ پا امکان دارد سبب آسیب به غضروف ها و تاندون های مچ پا نیز بشود.
آرتروز
آرتروز به التهاب مفاصل گفته میشود. شایع ترین آرتروزی که سبب ایجاد درد در مچ پا میشود استئوآرتریب میباشد. این عارضه معمولا در اثر تخریب و فرسایش مفاصل بوجود می آید. خطر بروز استئوآرتریب در افراد مسن بیشتر است. آرتروز عفونی نیز که به دلیل عفونت های باکتریایی و یا قارچی ایجاد میشود میتواند باعث درد در مچ پا باشد.
نقرس
نقرس زمانی ایجاد میشود که اوریک اسید در بدن جمع میشود. این عارضه در اثر تخریب سلول های پیر توسط بدن ایجاد میشود و سبب تشکیل بلورهایی در مفاصل میشود و درد شدیدی ایجاد میکنند. علائم نقرس و شبه نقرس شامل درد، تورم و قرمزی میباشد.
شکستگی
شکستگی یا ترک خوردن ممکن است در یک یا چند استخوان اتفاق بیفتد.
کشیدگی
کشیدگی در اثر کشیده شدن بیش از حد گفته میشود. کشیدگی معمولا در پا و بخش تحتانی کمر اتفاق میافتد. در مچ پا دو تاندون وجود دارد که مچ پا را در محل خود ثابت نگه میدارند و از آن محافظت میکنند و بیشتر این دو تاندون آسیب میبیند.
علل دیگر درد مچ پا
آسیب عصبی مانند سیاتیک
انسداد عروق خونی
عفونت در مفصل
علائم درد مچ پا
تورم مچ پا
کبودی
قرمزی
بی حسی و احساس خارش
بی ثباتی مفصل
درد و سوزش
عدم توانایی تحمل وزن در مفصل آسیب دیده
گرفتگی
ضعف
برای درمان درد مچ پا از جوراب های فشاری طبی، قوزک بند، بریس مچ پا، اسپیلنت، گچ گرفتن، و دارودرمانی استفاده میشود.
قوزک بند
قوزک بندهای فشاری مچ و کف پا را تحت فشار قرار میدهند و باعث از بین رفتن درد و تورم میشود. البته استفاده از قوزک بند باعث میشود مچ پای شما ماساژ داده شود و گردش خون و فرآیند بهبودی تقویت شود. استفاده از قوزک بند در پیچ خوردگی ها، آرتروز، بی ثباتی مفصل و بعد از عمل جراحی ، شکستگی مچ یا پاشنه ی پا ، بسیار مناسب است.
- ۰۰/۰۹/۰۱