نصب عایق بام موثر در انواع ساخت و ساز ها می تواند تا 70٪ نیاز گرمایش را کاهش دهد. علاوه بر خروج هوای گرم ، این احتمال وجود دارد که هوای سرد نیز از طریق سقفی وارد شود که وضعیت خوبی ندارد. در واقع عایق بام به حفظ دمای مناسب ساختمان کمک می کند.
در واقع گرمایش و سرمایش ساختمان ها 35 تا 60 درصد از کل تقاضای انرژی در سراسر جهان را شامل می شود. بنابراین پس انداز خانه ها یا انواع مشاغل با کاهش قبوض انرژی می تواند بیش از هزینه های عایق کاری سقف را جبران کند. چرا که از نظر بودجه قابل صرفه جویی ، مصرف انرژی و کاهش میزان کربن ، نصب عایق بام و سقف ارزش سرمایه گذاری را دارد.
استفاده از قیر و گونی روشی متداول برای عایق کاری پشت بام در ساختمانهای مختلف بوده است، در قسمتهای مختلفی از شهرهای ایران شرایط ایجاب میکرد که از عایقهای رطوبتی قیر و گونی استفاده شود اما امروزه با پیشرفت علم روشهای جدیدی برای آب بندی پشت بام و ساختمان شکل گرفته است.
انواع پوشش های عایق بام
عایق های پلیمری(اکریلیک،سیلیکون و اپوکسی): مهمترین ویژگی چسب عایق پشت بام و عایق های پلیمری ضد آب و ضد حرارت بودن آن ها است. این مواد به دسته های مختلفی از قبیل اکریلیک، سیلیکون، اپوکسی دسته بندی می شوند و همچنین می توانند به عنوان پرکننده انبساط و درزهای سازه های مختلف عمل کنند.
عایق های پلی استایرن: عایق های پلی استایرن به دو شکل منبسط شده و اکسترود شده ساخته می شوند : نوع منبسط شده این محصول شامل پلیمر پلی استایرن و ماده کف است. این ماده هنگام قرار گرفتن در معرض حرارت یا بخار منبسط شده و به طور یکنواخت قالب ریزی میشود.
پلی استایرن اکسترود شده که یکی از بهترین عایق های پشت بام است؛ از پلیمر پلی استایرن گرم شده ساخته می شود و از طریق فرایند اکستروژن قابل ارئه می باشد.
عایق های ایزوگامی : ایزوگام یکی از رایج ترین روش های عایق بندی سقف های بتنی است و با توجه به شرایط آب و هوایی محیط، انواع مختلفی دارد. این محصول از چندین لایه چسب، قیر، الیاف مخصوص و… ساخته شده و در نهایت برای پوشاندن لایه ها از یک روکش استفاده شده است.
عایق های سیمانی: این نوع عایق ها معمولا به صورت دو جزئی ساخته می شوند. که جزء اول آن ها پودری شکل و جزء دومشان مایعی مخصوص است. مایع و پودر با یکدیگر ترکیب می شوند که به علت خاصیت الاستیکی، مقاومت بالایی در برابر فشار خواهند داشت. همچنین عایق رطوبتی ایجاد شده در برابر نوسانات شدید دمایی دارای مقاومت زیادی بوده و هیچگونه آسیبی نمی بیند.
عایق گچ تخته: گچ تخته ضد آب، صفحه ای غیر قابل احتراق و تخت و یکنواخت است. این تخته به طور معمول به عنوان یک تخته پوششی روی عایق های پلاستیکی کف، به عنوان یک مانع حرارتی روی یک عرشه فولادی یا به عنوان بستر نگهدارنده بخار کاربرد دارد.
عایق پشم شیشه: عایق پشم شیشه در موارد مختلفی کاربرد دارد و برای آب بندی پشت بام هم استفاده میشود، عایق پشم شیشه از ذوب شدن شیشه به وجود میآید و طی فرایندی به الیافی ریز تبدیل میشود که این الیاف به دو شکل پنلی و رولی تولید و توزیع میشوند. عایق های پشم شیشه در برابر آتش مقاوم هستند و یکی از ویژگیهای آن نصب آسان است.
- ۰۱/۰۴/۰۶