کاربردهای پوکه فندقی

پوکه فندقی یکی از پرکاربردترین پوکه معدنی می‌باشد .حال ما می خواهیم بدانیم پوکه فندق چه موقع تشکیل می شود؟

پوکه فندوقی هنگامی تشکیل می شود که پس از وقوع آتشفشان و خروج مواد مذاب ،گاز درون این مواد به سطح زیرین نفوذ کرده و بر اثر فشار و حرارت بالایی که این گازها دارند لایه های زیرین ماگما را سوزانده و سپس از آنها خارج می شود در این مراحل رسوباتی تشکیل می شود،پوکه فندقی حاصل این فرآیند است.اندازه این پوکه بین 10 تا 12 میلیمتر و وزن آن بین 500 تا 700 کیلوگرم است.
ویژگیهای پوکه فندقی چیست؟پوکه فندقی به علت ماهیتی که دارد در برابر گرما و حرارت بسیار مقاوم است و یک عایق مناسب برای حرارت است و همچنین در برابر آتش سوزی نیز بسیار مقاومت بالایی دارد.این پوکه دربافت خود حباب های هوایی فراوانی دارد که سبب وزن بسیار کم آن شده و برای ساخت مصالح ساختمانی سبک کاربرد دارد.همچنین به علت مقاومت و درجه سختی بالایی که دارد می توان در ساخت سازه های ضد زلزله از آن استفاده کرد.
در اینجا می خواهیم بدانیم پوکه فندقی چه کاربردهای دارد؟
از این پوکه بیشتر در ساختمان سازی در تهیه مصالح ساختمانی سبک،تولید بلوک های سبک،در سطح بندی طبقات ساختمان و همچنین ساخت بتن استفاده می شود.
همچنین از پوکه معدنی فندقی در کشاورزی در تهیه خاک سبک برای محافظت کردن از رطوبت خاک،تقویت کننده خاک و همچنین دفع کننده آفات از گیاهان استفاده می شود.
از پوکه معدنی فندقی در راه سازی برای بستر سازی جاده ها و ساخت تونل ها و سدسازی نیز استفاده میشود.
این پوکه را می توان با روش های متعدد با قیر مخلوط کرد و به عنوان جایگزین بتن بام از آن استفاده کرد.

  • ۰
  • ۰

 

ملات کاهگل که بیشتر برای ساخت و ساز بافت های روستایی و مناطق کویری ایران استفاده می شود. کاهگل از ترکیب خاک رس و کاه تولید می شود که با افزودن آب به این ترکیب، ماده ای با خاصیت چسبندگی و خوش بو و متناسب با محیط زیست تشکیل می شود. در واقع علت استفاده از کاه در ملات کاهگل، جلوگیری از ترک خوردن در زمان فرآیند خشک شدن بافت آن است. 

تاریخچه ی ملات کاه‌گل به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد حضرت مسیح بر می گردد. در نخستین و با قدمت ترین بنا ها مانند ؛لایه سوم تپه سیلک، کاخ‌های هفده‌گانه تخت جمشید، بناهای پاسارگاد و شوش، بناهای اشکانی(کاخ فیروز آباد و ایوان مدائن)و مجموعه ی تاریخی ارگ بم کاربرد هنرمندانه از کاه‌گل را می‌توان مشاهده کرد. همچنین در بناهای دوره اسلامی نیز از کاهگل به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر و ساختار پایه بسیار مؤثر استفاده شده است.

کاربرد کاهگل

کاهگل در ساختمان هایی با دیوارهای خشتی، گلی، آجری، سنگی و همچنین برای عملیات زیرسازی اندود گچی، اندود ساختمان های گلی و آب بندی بام ساختمان ها کاربرد دارد. کاهگل ها در مقایسه با سایر مصالح امروزی از جمله آجر، بلوک های سیمانی و ملات آهکی با طبیعت سازگاری بسیار بیشتری دارند. علاوه بر این در هنگام خراب شدن نیز هیچگونه آلودگی ای برای محیط زیست ندارند و مجددا قابل استفاده می باشند.

 

از ملات کاه‌گل به عنوان عایق رطوبتی و حرارتی به صورت اندود پشت بام، پوشش سطوح داخلی و خارجی فضاهای معماری خشتی، حفاظت از دیوارهای خشتی، نگهداری توفال‌های سقف با ضخامت مناسب، تهیه خشت خام و پوشش دیوارهای آجری برای اندود گچ استفاده می‌شود. در نواحی کوهستانی بجای اندود و پوشش گاه‌گل از ترکیب خاک رس، ماسه و سنگ ریزه ها استفاده می‌کنند. در برخی موارد نیز برای ایجاد نوعی اندود مقاوم در زیر آب از ترکیب خاک رس، کاه و نمک استفاده می‌شود. کاربرد این نوع اندود را در جام‌های نور گیر حمام‌ها می‌توان شاهد بود.

این مصالح به طرز شگفتی با زندگی ایرانی تناسب داشته و شگفتی‌هایی را در خود دارد. کاهگل در قالب تناسبات دلپذیر ترکیب با کاشی، چوب و یا سنگ و مصالحی مشابه ترکیب شده و معماران ایرانی از آن‌ها برای نما و تزیین ساختمان های مختلف کمک گرفته‌اند. هم اکنون نیز حجم‌های کاهگلی، بام‌های گنبدی و بادگیرهای سر به آسمان کشیده پوشش دالان‌ها و تیمچه‌های بازاری، حسینیه‌ها و بالاخره گنبد و مناره‌های مسجد جامع و مساجد دیگر و بقعه‌ها به چشم می‌خورد. 

انواع ملات کاهگلی طبیعی و مصنوعی

  • کاهگل طبیعی سخت پودری 

  • کاهگل طبیعی ضدآب پودری  

  • کاهگل طبیعی سخت خمیری

  • کاهگل طبیعی ضدآب خمیری 

  • رنگ کاهگل نانو  

  • پوشش بی رنگ ضدسایش کننده کاهگل 

  • کاهگل مصنوعی 

  • سخت کننده کاهگل نانو  

  • ضدآب کننده کاهگل نانو

  • کاهگل دوجزیی 

ساختار کاهگل های مصنوعی

کاهرنگ یا نانو کاهگل پلیمری، رنگی بر پایه رزین سیلیکون و پایه آب است که پس از خشک شدن ظاهر . شکل و شمایلی دقیقا شبیه کاهگل طبیعی دارد. در ساخت کاهگل مصنوعی یا کاهرنگ، از مواد نانو سیلیکون استفاده شده که سبب خود تمیز شوندگی میشود و خواص آب بندی و عایق بودن آن را افزایش می دهد.

ملات کاهگل مصنوعی ضدآب و بدون گرد و غبار است که جایگزین مناسبی برای سیمگل و کاهگل سنتی و طبیعی می‌باشد. مناسب برای محیط خانه خصوصا دکوراسیون دیوارهای داخلی منازل و همچنین بازسازی ابنیه تاریخی و خلق نمای سنتی مشابه مناطق کویری می باشد.

کاهگل مصنوعی به وسیله قلمو و بسیار آسان تر از سایر رنگ‌ها قابل استفاده می باشد. همچنین کاهرنگ ها ماندگاری بالایی دارند و قابل اجرا بروی سطوح مختلف اعم از سیمان، گچ، کناف، چوب، فلز، یونولیت، شیشه و غیره می باشند.

 

اگر نگران ماندگاری و دوام خانه های کاهگلی هستید جالب است بدانید که یکی از قدیمی ترین خانه های کاهگلی هنوز هم بیش از 10000 سال پابرجا و سالم مانده است. 

  • ۰۱/۰۴/۰۶
  • mr zamani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی