کاربردهای پوکه فندقی

پوکه فندقی یکی از پرکاربردترین پوکه معدنی می‌باشد .حال ما می خواهیم بدانیم پوکه فندق چه موقع تشکیل می شود؟

پوکه فندوقی هنگامی تشکیل می شود که پس از وقوع آتشفشان و خروج مواد مذاب ،گاز درون این مواد به سطح زیرین نفوذ کرده و بر اثر فشار و حرارت بالایی که این گازها دارند لایه های زیرین ماگما را سوزانده و سپس از آنها خارج می شود در این مراحل رسوباتی تشکیل می شود،پوکه فندقی حاصل این فرآیند است.اندازه این پوکه بین 10 تا 12 میلیمتر و وزن آن بین 500 تا 700 کیلوگرم است.
ویژگیهای پوکه فندقی چیست؟پوکه فندقی به علت ماهیتی که دارد در برابر گرما و حرارت بسیار مقاوم است و یک عایق مناسب برای حرارت است و همچنین در برابر آتش سوزی نیز بسیار مقاومت بالایی دارد.این پوکه دربافت خود حباب های هوایی فراوانی دارد که سبب وزن بسیار کم آن شده و برای ساخت مصالح ساختمانی سبک کاربرد دارد.همچنین به علت مقاومت و درجه سختی بالایی که دارد می توان در ساخت سازه های ضد زلزله از آن استفاده کرد.
در اینجا می خواهیم بدانیم پوکه فندقی چه کاربردهای دارد؟
از این پوکه بیشتر در ساختمان سازی در تهیه مصالح ساختمانی سبک،تولید بلوک های سبک،در سطح بندی طبقات ساختمان و همچنین ساخت بتن استفاده می شود.
همچنین از پوکه معدنی فندقی در کشاورزی در تهیه خاک سبک برای محافظت کردن از رطوبت خاک،تقویت کننده خاک و همچنین دفع کننده آفات از گیاهان استفاده می شود.
از پوکه معدنی فندقی در راه سازی برای بستر سازی جاده ها و ساخت تونل ها و سدسازی نیز استفاده میشود.
این پوکه را می توان با روش های متعدد با قیر مخلوط کرد و به عنوان جایگزین بتن بام از آن استفاده کرد.

  • ۰
  • ۰

به نوعی از آجر گفته میشود که از خاکهای چینی و نسوز تولید شده و با ساختار مولکولی متراکم و ظریف است. و نحوه تولید این نوع آجر به این صورت است که ابتدا سنگ ها را آسیاب کرده و سپس به خاک نرم تبدیل می شود و پس از 3 روز پخت در کوره در دمای بالای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد ساخته میشود. همانطور که از اسم آن برمی آید این آجر با مقاومت حرارتی بالایی که دارد در کوره ها و پاتیل ها و عایقکاری صنعتی کاربرد فراوان دارد. البته از نوع معمولی آن نیز امروزه در نماهای آجر ساختمان ها استفاده میشود.

 

انواع آن 

آجرهای نسوز انواع مختلفی دارد، با توجه به نوع ماده استفاده شده در ترکیبات آنها، گستره‌های مختلی را تحمل می‌کنند. تا دهه 1960 از کربن و خاک نسوز برای پوشش کوره‌ها استفاده می‌شد اما امروزه با ساخت انواع آجرهای نسوز از آنها در پوشش داخلی کوره استفاده می‌شود.

 

آجر سیلیسی

آجرهایی که از خاک سیلیسی تشکیل شده باشند، آجر های سیلیسی گفته می شود. از این نوع آجر های نسوز برای پوشش درونی کوره های فولاد سازی استفاده می شود. حتی آجرهای نسوز سیلیسی در تولید شیشه، سرامیک و همچنین کوره های کک سازی هم کاربرد دارند، دلیل آن هم این است که این نوع آجرها رسانایی گرمایی بالایی در نفوذ ناپذیری مقابل گاز ها دارند.

 

آجر نسوز ویژه

میزان مقاومت این نوع آجر در برابر حرارت بالا است و به صورت کلی استحکام بیشتری نسبت به آجرهای معمولی دارد. در ساخت آجرهای نسوز از نوعی چینی یا سرامیک و خاک نسوز استفاده می‌شود. آجرهای نسوز نسبت به آجرهای سفالی تراکم بیشتری دارند و درجه حرارت پخت آن‌ها حدود 1500 درجه سانتی‌گراد است. این آجر ها نوعی از آجر های نسوز هستند که از تهیه شده از فلزات واسطه می باشند و کاربرد های خاصی در صنعت دارند.

 

انواع آجر ویژه:

آجر نسوز اکسید کروم 

این آجر در برابر مواد قلیایی مقاوم هستند. از این مدل معمولا برای پوشش درونی کوره‌های ذوب کردن فلز استفاده می‌شود. کاربرد اصلی آن در کوره‌های بلند ذوب آهن است!

آجر نسوز زیرکونیوم

از آجر نسوز زیرکونیوم در ساخت کوره‌هایی که به حرارت بسیار بالایی نیاز دارند، استفاده می‌شود. فلز زیرکونیوم یا Zr2O مقاومت بسیار بالایی در برابر گرما دارد و به همین دلیل در کوره‌های ذوب آلومینیوم، کوره مخزن شیشه مذاب، راکتورهای اتمی، ساخت بوته‌های ذوب فلزات و به صورت کلی در صنایع ذوب فولاد و فلز از آن استفاده می‌شود.

آجر نسوز اکسید کروم

این آجر مقاومت گرمایی زیادی دارد به همین دلیل بیشتر کاربرد آن کوره ذوب آهن آلومینیوم و کوره شیشه مذاب است.

آجر آلومینیومی

در این آجر بیش از 70 درصد آلومین وجود دارد و همین امر موجب بالا رفتن مقاومت آن در برابر گرما و مواد قلیایی شده است. پوشش داخلی کوره های ذوب فلزات و آهن و شیشه سازیهای بزرگ کاربرد دارد از این آجر در ساخت دیواره درونی کوره‌های سیمان و شیشه هم استفاده می‌شود.

آجر نسوز ویژه قلیایی

از این نوع آجر برای پوشش دیواره درونی کوره‌های تولید فولاد، کوره‌های تولید سیمان، دیواره بالایی کوره‌های ذوب شیشه و صنایع غیرفلزی استفاده می‌شود.

 

نکاتی جهت خرید بهترین و مناسب ترین:

- استاندارد میزان جذب آب در آجر مابین ۶ تا ۱۸ در صد است. این در حالی است که در آجرهای نسوز میزان جذب آب کمتر از ۲ درصد باید باشد.

- تحدب و تقعر آجرهای نسوز نباید پیچیدگی داشته باشد.

- تلورانس ابعاد ( کوچک ترین سایز و بزرگ ترین سایز استاندارد)

- نمک های محلول در آجر از ۶ درصد نباید بیشتر باشد این در حالی است که در آجرهای نسوز کمتر از ۱درصد باید باشد.

- به هیچ عنوان نباید لب پریدگی داشته باشد.

- مقاوم در برابر یخ زدگی و شرایط جوی رطوبت بالا و دمای بالا را داشته باشد.

- به هیچ عنوان نباید ترک خوردگی از فاصله ۱متری در زاویه ۴۵ درجه در آجرهای نسوز دیده شود.


شما با مراجعه به وبسایت ما میتوانیم علاوه بر مشاهده لیست قیمت روز آجر نسوز، با نحوه خرید آنلاین و ارسال بار آجر آشنا شوید

  • ۰۳/۰۵/۱۴
  • mr zamani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی